Talcinieki ieradušies
Ķeramies pie darba
Svarīgs ir katrs ķekars, kurā iekšā kaut pile sulas, jo no tā, kas paliek pāri pēc vīna gatavošanas, gatavo čaču
Darbīga aina ar vīnogu lasīšanai speciāli paredzēto grozu (man diemžēl bija jāiztiek ar visparastāko plastmasas spaini, taču galvenais, ka vīna garša no tā nemainās) :)
Te salasītās ogas tiek maltas (saspiestas) un pēc tam pārlietas ar ūdeni un atstātas uz 10 dienām. + katru dienu no rīta un vakarā "vīna muca" jāapmaisa
Pēc šīm 10 dienām vīnu pilda lūk šādās pudelēs un "gatavina". Šis vīns tika ievākts pirms mēneša un mūsu talkas dienā tika noņemta pirmā prove
Kamēr mēs pa vīna kokiem, tikmēr top arī pamatīga maltīte. Kā jau esmu minējusi kur iepriekš, ar gaļu te darbojas tikai vīrieši. Lūk pierādījums!
Nu, kas var būt labāks par šo! :)
Puiši cep gaļu...
Tie, kam dziedamā balss, tie uzdzied
Bezgala gards Lekso vecmāmiņas gādāts supras galdsRunas, tosti, dziesmas... līdz tumsiņai. Bet pēc mēneša jānoprovē pašu vāktais vīns! Atkal svinības :))
P.S. Galda galā Lekso onkulis Gia - vietējā sabiedrībā labi zināms mūziķis un tamada (tostu teicējs) un šajā dienā arī lielisks namatēvs.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru