svētdiena, 2010. gada 3. oktobris

Pilsoņa pienākums

Jāatzīst, ka esot Gruzijā nācās piedzīvot līdz šim vispatīkamākās vēlēšanas - nē, nē, ne jau vēlēšanu rezultāts mani patīkami pārsteidza, drīzāk process.
Latvijas vēstniecībā bijām ap pusdienas laiku un izrādās pirms mums bijuši jau pussimts vēlētāju. Lēni un nesteidzīgi sasveicinājāmies ar visiem pazīstamajiem, piereģistrējāmies, saņēmām vēlēšanu lapiņas, izdarījām savu izvēli, nobalsojām... Viss it kā pēc priekšrakstiem, bet sajūta tomēr citāda. Pēc svarīgā darba mūs aicināja pacienāties ar tēju un cepumiem (nekādas politiskās aģitācijas). Tikpat nesteidzīgi kā visu pārējo, patērzējām ar citiem latviešiem. Protams, Latvijā nekad neuzklāsi galdu visai pilsētai, bet tomēr nebūtu slikti vismaz mēģināt :)
par vēlēšanu norisi var lasīt arī Latviešu biedrības "Ave Sol" mājas lapā: http://www.avesol.ge/
P.S. Pēc nobalsošanas, kad bezrūpīgi devāmies tālākajās diena gaitās un savā nodabā čalojām par gaidāmo pasākumu svētdiena vakarā, pēkšņi mūsu tērzēšanu pārtrauca kāda puiša jautājums skaidrā latviešu valodā - Meitenes, sakiet, kur te ir Latvijas vēstniecība? Izstāstījām un puisis aizsteidzās norādītajā virzienā, bet mēs gandrīz vienbalsīgi nopūtāmies - cik patīkami uz ielas dzirdēt latviešu valodu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru