otrdiena, 2010. gada 19. oktobris

Vīnogas, hurma un punktaini gumijnieki

Šodien strādāju mājās, bet saimnieks vāc vīnogu ražu. Iemanījos īstajā brīdī pamaisīties pa kājām, lai tiktu pie pāris pamatīgiem saldu vīnogu ķekariem ne tikai sev, bet arī citiem. No vienas puses mazliet skumji, ka dārzu vairs nerotās zilie vīnogu ķekari, bet no otras - labi vien ir, ka saldā vīnogu smarža vairs nekaitinās degumu un roka vairs nestiepsies kādu noraut un pa kluso iebāzt mutē. Turklāt rezultātā būs varen labs vīns.
Sestdien mēs arī piedalījāmies vīnogu ražas novākšanā Lekso onkuļa dārzā. Bija varen interesants un jautrs pasākums, bet par to rakstīšu vēlāk, kad tikšu pie bildēm. Pagaidām mana rīcībā ir tikai supras bildes, kas, protams, ar nebija mazsvarīgs pasākums, taču uzreiz spēju iedomāties reakciju, ja zem virsraksta "Vīnogu lasīšanas talka" parādās tikai galda bildes ar pilnām vīna glāzēm. :) Bet mēs taču arī pavisam cītīgi strādājām! Tātad, pierādījumi jāpagaida.
Gruzijā (un arī mūsu dārzā) ir sākusies hurmas (vai vismaz ļoti līdzīga augļa) sezona. Tikko palasījos internetā, cik tā veselīga! Veikalā maksā 30 sant. kilogramā, bet mūsu un kaimiņu dārzā par brīvu! Žāvēta ar ir ļoti garšīga, bet, kamēr ir, jāēd svaiga!
Bet nelielai ilustrācijai noslēgumā - mani jaunie apavi jeb kā es gatavojos Gruzijas ziemai.
Lai arī gaisa temperatūra pieturās diezgan draudzīga, te pavisam noteikti ir sākusies lietus sezona. Kad divas dienas pēc kārtas pārnācu mājās ar slapjām kājām un kad vēl vietējie piesolīja, ka līdzīgi laikapstākļi ir visu ziemu, nolēmu, ka laiks iegādāt gumijas zābakus! Par laimi Tbilisi tirgus piedāvā gana plašu izvēli un manai gaumei ar tika kas koši sarkans. Un jau pirmajā dienā uz ielas dzirdēju pozitīvus komentārus par saviem jaunajiem zābakiem :)
Ak jā, vēl viena interesanta lieta - te beidzot sāk augt zaļa zālīte! Mums mājas iekšpagalmā tagad zaļo mauriņš un tiek tīrīts pilsētas parks! Sēžot piesaulītē šķiet, ka ir atnācis pavasaris!

1 komentārs:

  1. Koroļoks ir tas otrs humai līdzīgais auglis. Hurmu varēs mīstu ziemā ēst, šo var grauzt tikko no koka norautu!
    Kā man pietrūkst koroļoki!!! Atsūtīsi? :)

    AtbildētDzēst