pirmdiena, 2010. gada 1. novembris

Ciemos pie Staļina

Sestdien bija ieplānots City Rally, taču tas nejaukā lietus dēļ tika pārcelts uz nākošo sestdienu (ar cerību, ka lietus nebūs). Sestdienas vakars aizritēja krāmējot skapjos mantas, taču izdomājām, ka svētdienu, turoties pie tradīcijām, jāizmanto kādam feinam izbraukumam. Ilgi jādomā nebija, lai lektu maršrutkā un dotos uz Gori apciemot Staļinu.
Pati pilsētiņa - lai arī platības ziņā mazāka par Rustavi, tomēr izskatās dzīvāka un darbīgāka. Te, kā visur, savas pēdas atstājusi Padomju savienības radītā iekārta, taču Gori piemīt savs šarms:
 
Te apmaldīties ir grūti. Sekojot intuīcijai nonācām pie Staļina muzeja. Šajā bildē Staļina dzimtā māja.

 Muzeja ēka nav pagadījusies nevienā bildē, bet jāatzīst, ka tā ir milzīga un varen iespaidīga. Tur starp neskaitāmajām gleznām un vāzēm ar Staļina portretu varēja redzēt arī Staļina pīpes un skūšanās komplektu! Te man viena kopbilde ar namatēvu.


Staļina privātais vilciena vagons ar vairākām guļamistabām, virtuvi un konferenču zāli.

Staļina apartamenti un kabinets vagonā. Kundzīte muzejā ar mums veiksmīgi izspēlēja savu kroņa gājienu - palūrēja pa lodziņu un teica - parasti jau tā nevar, bet priekš jums, meitenes... atļaušu jums apsēsties Staļina krēslā! :)

Gori cietoksnis - jāatzīst, ka tā ir viena no celtnēm, kas piešķir šai pilsētai nedaudz majestātisku nokrāsu

Skats no augšas

Atpakaļceļā caur aitu ganāmpulku

Tematiskās uzkodas tirgus kafetērijā, kas, visticamāk te bijusi arī Staļina laikā :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru