pirmdiena, 2011. gada 21. marts

Pavasara vēstneši

Šobrīd mazliet nožēloju, ka šo rakstu neuzrakstīju vakar, kad ārā patiešām viss liecināja par nepārprotamu pavasara/ vasaras klātbūtni, jo šodien laiks ārā drīzāk izskatās pēc rudens... Bet faktu, ka vasara ir tuvu, apliecina mani pēdējo dienu novērojumi:

1)  Uz ielām ir parādījušies cilvēki! Trešdien, ejot uz tirgu, apjuku no lielās drūzmas uz ielas - līdz ar pirmajiem saules stariem, cilvēki lien ārā no mājām. Un, kas vēl labāk, viņi dažkārt "aizmirst" savus melnos mēteļus mājās, šur, tur pavīd kāda krāsaina brunču mala un vispār - pasaule kļūst krāsaināka, jo aktivizējas ne vien cilvēki, bet arī zāle, puķes, putni un suņi.

2) Kopš otrdienas pilsētas centrā uz stūra iespējams iegādāties koši dzeltenu narcišu pušķus. Diemžēl, kaut kas visu laiku pagadās un patraucē šo skatu iemūžināt un vienu puķu pušķi aizstiept uz māju!

3) Piektdien, braucot uz Gudauri, atkal ieraudzīju govis "mētājamiem" pa ceļu. Pat īsi neatceros mirkli, kad govis no ceļiem pazuda, bet nu tās ir atpakaļ - jau no brīža, kad izbrauc no pilsētas. Tās, kas tuvāk pie Tbilisi izskatās gana apmierinātas un priecīgas par zaļajiem zāles stiebriem, ko ēd tās, kas tuvāk kalniem, joprojām īsti nesaprotu, bet laikam jau viņām "iebūvēta" kaut kāda īpašā tehnoloģija, kā sniegu pārstrādāt pienā :)

4) Gudauri sniegs palēnām kūst un atpūšoties jau var aizmirst par siltu ģerbšanos, jo piesaulītē var noķert pamatīgu iedegumu.. Šis fakts gan mani nedaudz skumdina, jo visticamāk, ka šogad sezona iet uz beigām un šis bija mans pēdējais slēpojins lielajos kalnos - nu, vismaz šogad.

5) Svētdiena - Rustavi parks kļūst zaļāks un ticu, ka pēc šodienas lietus būs vēl zaļāks...

6) Svētdiena - ne tikai Rustavi ielas, bet arī parks ir atdzīvojies. Jaunās ģimenītes, pārīši, gotiņas...

7) Un, lai arī gruzīnu tantes cītīgi mēģina pieturēties pie savas pārliecības, ka martā vēl jāvalkā mēteļi un kažoki, mums, Eiropiešiem, it īpaši tiem, kas no Ziemeļeiropas, ir silti! :)

P.S. Tā visa iedvesmā tapusi arī pavasara rotu kolekcija:
Šīs būs dāvanas manām cīņu biedrenēm Gruzijā...

...bet šis man pašai, ko rotāties! Ideja aizlienēta no Orintas (lietuviešu brīvprātīgās)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru