ceturtdiena, 2010. gada 16. septembris

35 minūšu angļu valoda

Pirms mirkļa pārnācu no sociālā centra bērniem, kur šopēcpusdien abas ar Orintu mēģinājām piedalīties angļu valodas nodarbībā. Jā, tieši tā, mēģinājām. Izturējām 35 minūtes!
Pirms tam cītīgi plānojām un domājām, ar ko nodarbību labāk sākt utt., bet realitāte mūsu plānos ieviesa savas korekcijas. Mēģinājām mācīt/atkārtot alfabētu, rādot katru burtu kā šarādi... tikām līdz D, kad iestājās pavisam nekontrolējams bardaks. Un tā nemitīga ņirboņa un troksnis, kas apstājās tikai brīdī, kad sāku dziedāt. Klusums telpā ilga 1/2 minūti! Pēc tam 2 minūtes visi darījām ko kopīgu (beidzot) - mācījāmies dziesmu. Noslēgumā skaļi (lai visus pārkliegtu) saucām burtus un bērni sauca vārdiņus, kas sākas ar šo burtu. Nodarbība beidzās, jo bērni kaut kur aizskrēja. :)
Protams visiem bļāvējiem un ķērcējiem pa vidu bija arī daži patiešām jauki bērni, kuri pat bija gatavi klausīties tajā, ko stāstām. Skolotāja arī atzina, ka ir grūti te kādam kaut ko iemācīt. Tas mazliet mierina!
Tas nu man tagad ir izaicinājums līdz mana EBD beigām - iemācīties noturēt 12 mazu gruzīnēnu uzmanību uz vismaz 1/2 stundu.
Mērķis nosprausts - tagad tik uz priekšu. Nākošā nodarbība otrdien!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru