svētdiena, 2010. gada 12. septembris

Rudens

Pavisam noteikti un oficiāli tas nu ir pienācis. Lai arī vēl neesmu dabūjusi ar pirmo dzelteno un sakaltušo rudens lapu pa pieri, ir pārāk daudz citu lietu, kas liecina, ka rudens ir klāt:
1) Aizvakar vakarā nācām mājās no vakara pasēdēšanas restorānā jaunajā Rustavi daļā un vēl nevienā brīdī nebija pat nojauta, ka varētu būt vēsi, taču tajā naktī pamodos no lietus.. Rustavi tas vien jau ir gana neparasti, bet lija visu dienu un labi vien, ka līdzi paņemtas siltas zeķes un dzemperi.
2) Vakar klīstot pa Tbilisi tirgu bijām spiestas iegādāties lietussargus, citādi būtu jāpaliek tirgū visu dienu. Pēc gana jautras meklēšanas, abas ar Elīnu tikām pie jaukiem un gana lētiem "māsiņ-lietussargiem" - man sarkans, viņai zils. Kompakti un ērti pārnēsājami rokassomiņā. Šķiet, būs gana noderīgi turpmākajos mēnešos.
3) Kā jau ierasts - rudens pusē arī mani mati prasa pārmaiņas. Uzklausīju dažus ieteikumus un pie reizes arī jautrus stāstus par friziera apmeklējumu šajā valstī, līdz beigu beigās ļāvos Armēņu izcelsmes friziermeistara Artura prasmīgajām rokām. Viss tika izdarīts kā nākas un rezultāts elegants. (Secināju, ka manā fotoaparātā vēl nav tapusi neviena bilde ar jauno frizūru, bet pie tā vēl centīšos piestrādāt. Apsolu!).
4) Visbeidzot pats svarīgākais rudens priekšvēstnesis - skolas sākšanās. Vēl gan bērni uz skolu neiet, tikai gatavojas (vakar tirgū tas bija gana labi novērojams, jo tika gādātas somas, drēbes un daudz citu lietu), bet teju, teju arī šeit skolas laiks ir klāt. Smieklīgi gan ir tas, ka vēl pirmajā septembra nedēļā paši gruzīni īsti nezināja, kad atsākas skola 10. vai 15. septembrī! Iespējams kāds nezina arī šobrīd, bet satraukuma nav! Kad būs, tad būs! :)
Lai nu kā, skolas sākums daļēji nozīmēs arī mūsu - brīvprātīgo darba rutīnas sākumu. Esam jau iepazinušies ar vienu no "darbavietām" - sociālo centru bērniem Rustavi jaunajā daļā, kur iesākumā dosimies 2 reizes nedēļā un palīdzēsim skolotājām angļu valodas, datoru sporta nodarbībās un cerams, ka ar laiku varēsim piepalīdzēt arī citās aktivitātēs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru