svētdiena, 2010. gada 26. septembris

Nedēļas apskats

1diena - darba diena skautu mājā. Cītīgi strādāju, lai atrastu labāko, veiksmīgāko, piemērotāko utt. mājas lapas dizainu priekš www.gye.ge. Rezultāts apmierina visus, vēl tik jāpiestrādā pie detaļām un jāķeras pie tekstu rakstīšanas un ievietošanas.

2diena - gruzīnu valodas nodarbība - kā vienmēr grūts, bet paveicams pasākums. Pēcpusdienā ar Orintu dodamies pie sociālā centra bērniem. Šoreiz mēģinājām bērnus dalīt grupās - tajos, kas angļu valodu tikai sāk mācīties un tajos, kam jau ir kādas zināšana. Orinta palika ar mazākajiem zīmējot alfabēta burtiņus, es ar lielākajiem devos spēlēt spēles (ar dažiem valodas elementiem). Manas spēles (paredzētas vismaz 40 min) tika izspēlētas 20 min laikā, Orintas "audzēkņi" - līdz ausīm noķēpājušies ar krāsām. Secinājums - mums vēl ir, kur augt.

3diena - projekta diena. Visu dienu savas domas koncentrēju uz savu garadarbu - jauniešu apmaiņas projektu. Sastādu anketu, nosūtu to pārējām sadarbības valstu organizācijām. Palasu vērtīgu literatūru...

4diena - rīta slinkums sajaukumā ar gruzīnu valodas mācīšanos. Pēcpusdienā uz sociālo centru dodos kopā ar Elīnu (Orintai citi darbi). Bijām nolēmušas bērniem iemācīt kādu latviešu tautu deju. Jāatzīst gan, ka lielāku bērnu uzmanību piesaistīja līdzpaņemtais dators, nevis mūsu centieni, bet tik un tā vismaz 4 mazi gruzīnēni tagad zina "Plaukstinpolku". Vakarā (abas skolotājas) dodamies pelnītā atpūtā uz Tbilisi un pie viena satiekam Āronu no "Piece Corps" (Amerikāņu labdarības organizācija, kas sūta savus brīvprātīgos uz dažādām pasaules valstīm, māca tajās angļu valodu, iesaistās biznesa organizācijās utt.)

5diena - no rīta valodas nodarbība - atrādam Teonai, ko nu esam samācījusies pa šo nedēļu. Pēcpusdienā tiekamies ar citiem "Piece Corps" brīvprātīgajiem, kas dzīvo un strādā Rustavi. Jauka un vērtīga tikšanās - varbūt pat saorganizēsimies uz kādu kopīgu aktivitāti. Vakarā - meiteņu filmu vakars ar vīnu un Merilinu Monro filmā "Some Like It Hot".

6diena - veltīta sev. Guļu, cik ilgi gribas. Pabeidzu lasīt Ilzes Jansones grāmatu "Insomnia" (ja gribas mazliet parakāties sevī un lauzt kādus stereotipus, rekomendēju). Piecakinu pēdējos sīkumiņus Orintas dāvanai. Vakarā mājās ieveļas gruzīnu jaunieši no organizācijas, kopīgi iedzeram alu un papļāpājam par dzīvi.

7diena (šodiena) - slinks rīts, bet darbīga pēcpusdiena. Šodien ir Orintas dzimšanas diena. Bijām pie Lienēm cept jubilārei kūku (tapa 2 Franču šokolādes kūkas - mmm). Tagad palēnām pošamies vakara pasākumam restorānā.

Tās bija ziņas īsumā :) Bet saldajam ēdienam daži kadri no mūsu dārza:
Granātābolu raža. Ēdam pilnām mutēm, ka sula vien šķīst pa gaisu.

Vīnogu raža. Tie mums ir aizliegtie augļi, jo nepieciešami saimniekam vīna taisīšanai. Jāatzīst, ka dažas ogas tik un tā jau ir iemēģinātas, jo kā gan savādāk zināsi, ka ir gana labas? Lekso sola, ka oktobra vidū varēsim piedalīties vīnogu vākšanā viņa onkuļa mājās, kas nozīmē arī to, ka būsim pirmie, kas jauno vīnu garšos! Nevaru saraidīt!

Un te mana dāvana Orintai dzimšanas dienā (ir jau atdota un tika pieņemta ar lielām ovācijām). Elīna brīvajos brīžos piestrādā par manu rotu modeli :)

3 komentāri: